Selamat Hari Raya!!
Sedikit cerita Teh nak kongsikan dengan semua...
Cerita Teh di Hari Raya...!!


Itu sampul duit raya.. Kat dalamnya ada duit raya Teh..
Haa.. Teh pun dapat duit raya tau..
Nak tau jumlahnya?



Hihihi.. Seringgit jer!
takperla.. ada juga daripada takde langsung..
Duit seringgit boleh beli ape ek?

Teh buat ape dengan duit raya?





Teh gigit dan makanla..!!




Tak tahu nak shopping apa.. Nurul kata
"Haa, ni baru panggil makan duit...!"
Hehehehe... :-)

ada sesiapa lagi nak bagi duit raya kat Teh?




Ada sesiapa yg nak 'date' dgn Teh?

Align CenterNampak kotak tu?

Ye betul..kotak kurma...

Nak makan kurma ni...





video

Umm...Yummy!!!

Nguap!!

Posted in | 1 Comments

Penah tak tengok rabbit nguap??

Ni lah Teh tengah nguap.. nampak gigi arnab.. takut tak tengok Teh? Garang kan? nngaumm!!

Lazat berkrim disukai ramai..

Lazat betul air soya(sila rujuk gambar)
Teh minum air soya berperisa jagung..
Nurul letak..
sedap sgt..
banyak Teh minum..

Keterangan:

Gambar 1
Comel tak?
Takde talent agent nak amik Teh jadi model iklan?
Beserta bekalan susu soya unlimited seumur hidup...
hehe...

Gambar 2
Lap mulut..
Air soya melekat kat bulu pipi..

Gambar 3
Lap mulut lagi..
Tapi ni betul2 lap..
sampai bersih..
Sebab air soya dah abis dah...

Aksi Candid!

Mana kuaci ni.. Abang Seli makan sorang, mana part Teh nye??

Ni Tam.. Teh ngan Tam asal jumpe mesti nak bergaduh

Sejuknya.. Tumpang selimut sket..

Seksi x Teh lps mandi?? Bulu pun basah lg.. mcm hedgehog kan..

Pdn muka aku.. Orang ngemas nak ngemas gak.. sudahnya duduk la dlm plastik nie..

video
Sesi tarik kain tudung Nurul..

Semalam.. Teh sejuk sgt kene mandi ngan abg seli..
Tp Teh pn xlama sgt dah xmandi.. musukla..
Lps abg seli mandikan segar sket bdn teh nie.. bau pantene lg tau..
Bau teh wangi sgt.. lembut sgt..
dlm hati, mesti abg seli nak bwk teh jenjalan nie..

Teh dpt upah carrot sebab jd bdk baik masa kena mandi.. hehe..

Lepas mandi teh dipakaikan baju pula oleh nurul ngan abg seli.. cantek tau baju tu.. ala2 hawaii gitu.. tapi sayangla.. xmuat dah ngan teh.. uhuhuhuhu.. nak bergaya sket pn xbleh..
nak baju baru.. nak baju baru.. Teh nak baju baru...

Jgn xtau Teh g jenjalan kat Mid Valley tau.. ala yang dkt bangsar tuu..
Abg seli ngan nurul bwk teh g jpe sanak-saudara teh.. ada yang datang dari Holland (Holland Lop), Netherland (Netherland Dwarf), England (English Anggora) dan mcm2 lagi..

Yang English tu siap nak ngorat teh lagi.. tapi teh pemalu.. teh baik.. teh dok senyap jer..

Encem x? Dia nie la nak ngorat teh..

Aritu ada gak pertandingan fancy bunny.. tapi teh xmasuk.. teh xde baju nk pakai.. frust btul teh..
Nie Angel.. Dia nie la yang menang

Nie plak pakai ala2 tentera..

Sedapnya bau oat..

Teh tgk Abang Seli makan..
Teh mintak sikit..
Abang Seli letak oat tuk Teh dalam piring..
Teh makan...
sedap..!

Tapi..Nurul marah..
sebab Teh tumpahkan oat jugak..
sori Nurul..
bulu kat muka Teh ni banyak sgt la..
bulu-bulu ni yg tarik oat tu keluar..

The details as follows:

Organizer:
Beh & Yo Rabbitry

Venue: Mid Valley, Kuala Lumpur

Time Schedule:

Saturday (4/7/2009)
10am ~ 12.30pm: Registration
1pm ~ 4pm: Judging
5pm: Prize Presentation Ceremony


Nurul kata Teh kene mandi hari ni...
bukan sebab Teh comot sgt..
tapi..Nurul kata esok dia nak bawak Teh g Midvalley..
yeay! ada Rabbit Show...
Teh tak masuk contest..
Teh malu la...
Teh nak g jalan-jalan je..
tgk rabbit lain...
Esok Nurul nak mekap Teh comel-comel..
Teh nak pakai baju..
tapi..
baju tu dah tak muat dah..
Teh dah gemok..

Nurul..Abang Seli..!
Teh nak baju baru..!
Teh nak g Midvalley esok..!

Yeay..Abang Seli bawak Teh g Kota Bharu.. hari Jumaat.. Teh suka jalan-jalan.. tapi.. ada satu yg Teh tak suka... lama sangat duk dalam kereta.. lenguh kaki la.. jauh betul Kota Bharu ea.. rasanya ni la perjalanan yg paling jauh yg Teh tempuhi.. ok.. kat bawah ni nak share aksi Teh kat dalam hotel kat Kota Bharu..
Gambar ni Abang Seli snap waktu Teh main-main kat depan office Menteri Besar Kelantan..
Teh ikut Abang Seli g keje..branch tempat keje Abang Seli ni..
kat dgn office MB Kelantan tu..
best lari-lari kat situ..

Yg kat atas ni pulak..
gambar Teh waktu melepak kat dalam Hotel Ridel..
Teh tgk hotel ni cantek..
Teh takut nak poop merata-rata..
Teh poop kat tempat yg Nurul sediakan..
Teh tak buat kotor..
Teh good girl...
Arghh...seronoknya lepak atas katil ni...
selesa betul...
Nurul pesan kat Teh..
sebelum datang sini..
Nurul kata ni hotel 5 star..
so Teh tak boleh create any mess..
masa mula-mula Teh masuk..
terkejut Teh..
cantek..
lebih cantek dari Ridel..
tv dia macam tv kat rumah..tapi,lagi besar dari kat rumah..
kat rumah 32inch tapi kat sini 42inch..
best Teh duk atas katil..tgk tv..
Teh tak poop langsung kat sini..
Teh takut..
Teh poop kat dalam rumah Teh..
eh..lupa nak bagitau..
ni Hotel Renaissance, KB.

Innalillahi wa inna ilaihi rojiun.....

Nenek Nurul baru sahaja meninggal..
awal pagi Senin kelmarin...
Teh tumpang sedih...
Teh tgk nurul mengaji Quran setiap kali lepas solat..
Kadang2 teh tgk Nurul menangis..

hari Sabtu baru ni..
Teh travel lagi...balikTrg...
dan balik KL tgh malam Ahad
sampai KL..awal pagi Senin...
bila kitaorang sampai KL..
nenek Nurul pun meninggal...

kesian Nurul..
Nurul kata kat Teh..
dia dah tak ada nenek dah...
kedua-dua neneknya dah meninggal....
Teh doakan nenek Nurul di tempatkan di kalangan org yg beriman di sisi Allah..
Amin...

Dah lama Teh tak menulis...

Teh tak menulis sebab..
Teh lupa la pasword nak akses blog ni...

hari senin hari tu...
Teh ikut Nurul dgn Abg Seli balik Trg...
balik sebab mak(nenek) Nurul masuk CCU(coronary care unit)
Teh dgn Tam pun kene ikut balik....
masa kat dalam kete...
Teh dgn Tam asik tergolek je...
bila kat selekoh..
sbb Abang Seli drive laju...

kitorang kuar umah jam 12tghari kot, jam 5ptg sampai Sepital K.Trg..
cepat kan?..

Teh dgn Tam suka balik Undang...
sebab rumah luas...best berlari dan bermain..
asik letih je....

hari Selasa malam lps magrib kitorang pun balik KlL semula...
sekali lagi Teh tensi...
Abang Seli drive laju jugak...
kesian Tam..terbalik carrier dia...
selekoh tajam..
bertolak jam 7.30mlm..sampai kl jam 12.30tgh mlm..
bila sampai rumah...
Teh dgn Tam sama2 nyorok...
'tenang'kan diri...
rasa macam tobat dah taknak travel dah...

Teh tgk Nurul pegang camera..Teh pun posing..ni la hasilnya..
Teh memang suka camera..!

Hari ni ujan la ..lebat..
Teh sejuk...tido dalam bilik je...
Nurul balik pun Teh tak sambut...
Nurul balik lambat hari ni...

semalam Nurul g mana ntah dgn Abang seli...
pakai lawa-lawa..Teh nak ikut..Teh tunggu kat pintu..
diorang tak ajak..sidih btl..
hari Sabtu dgn Ahad baru ni..memang diorang tak lekat kat umah..
pegi mana tak tau...
yg Teh tau..macam Abang Seli beli baju baru je..
sebab teh g cium baju tu...bau baju baru...

pagi tadi Teh kejut Nurul...
tapi dia marah..sebab Teh gigit dia...
Teh gigit dia sebab dia tak bangun walaupun Teh dah garu-garu kepala dia..
Teh tgk Nurul pegi kelas lambat pagi tadi...


Minci btl...i hate this part...bila kene mandi..tapi kene akur jugak..sebab Teh
ni kotor sangat waktu tu...so Abang Seli mandikan Teh..tak lama pun..
sekejap je..gambar ni waktu Teh kene jemur..supaya cepat
kering..nasib baik mandi setahun 2kali je...
nak bergambar punya pasal...posing kat mana2 pun okay je...


Teh tengah bermalas-malasan...

hi..selamat berkenalan..
diriku ialah seekor arnab betina...
panggil saja diriku Teh..

Teh dilahirkan secara officially pada 17 April 2008..
thn ni genapla Teh umur setahun..
maknanya dah lebih setahunla..
Teh tinggal dgn Abang Seli dan Nurul.

Teh suka sgt duk dgn Abang Seli dan Nurul..
tiap-tiap hari diorang bagi Teh makan carrot dan rabbit's pallet.
kadang-kadang ada jugak Teh makan sayur lain..
tapi Teh ni suka memilih makanan..so sayur yg tak sedap tu Teh tak makan..
sebab tu la Abang Seli beli carrot je untuk Teh..
selain tu Teh pun makan jugak makanan lain..
pendek kata apa yg korang makan Teh makan jugak...
nak tau apa dia? ha..Teh makan nasi,roti Gardenia(fav!),kek,biskut,
buah-buahan pun teh makan..epal tu fav Teh jugak..
Abang Seli dgn Nurul pun selalu letakkan Teh air mineral jugak..
Teh tak suka air masak..tak sedap la...rasanya tak macam air tulen..
ada jugak teh minum air gas..sarsi,100plus..yg paling fav teh, air soya..
pendek kata semua air manis Teh suka...lazat!

kat dalam rumah ni..selain dari Teh,
ada seekor arnab lagi..
nama dia Tam..dia betina jugak..(huh..takde peluang nak ber boyfreind!)
die ni garang sgt...Abang Seli dgn Nurul letak dia dalam bilik..
kiranya bilik tu bilik dia la..
Teh suka masuk dalam bilik Tam tu..sebab ada byk kotak..banyak tempat nak main-main..
tapi..
Tam selalu marah..marah Teh masuk bilik dia..
takpela...nanti Teh ada bilik...Teh taknak bagi Tam masuk bilik Teh..

eh..lupa nak bagitau..
Nurul lepaskan kat luar ni..kat ruang tamu..kiranya ni semua ruangan Teh la..
besar kan..? toilet Teh special..kat tepi tv..hehe.

hmm..itu je la kot Teh nak share buat permulaan..
esok sambung lagi okay...

Teh juga seperti yg lain..
sentiasa punya idea..
untuk mencetuskan sesuatu...

maka...

terhasillah blog ini...